Следвайте Гласове в ТелеграмСвързани статии: ЕС въвежда цифрова самоличност, с която ще

...
Следвайте Гласове в ТелеграмСвързани статии: ЕС въвежда цифрова самоличност, с която ще
Коментари Харесай

Експерти по киберсигурност: Цифровата самоличност, която се подготвя в ЕС, е електронен намордник за контрол

Следвайте " Гласове " в Телеграм

Свързани публикации: ЕС вкарва цифрова идентичност, с която ще пазарим и употребяваме обществени мрежи и услуги

Споразумението сред Европейския парламент и Съвета на Европейския съюз по отношение на електронния портфейл за идентичност на Европейски Съюз разрешава злоупотреби и дава опция на Брюксел да лишава хората от права и да ги управлява, написа Дариуш Матушак за ReMix.

Според новото европейско законодателство портфейлите, които към този момент ще бъдат доброволни, ще включват цифрови версии на всички персонални карти, шофьорски книжки, свидетелства за приключена степен на обучение и медицински документи. Европейската комисия упорства, че системата ще бъде сигурна, а актуалното испанско председателство на Европейски Съюз твърди, че това ще трансформира Европейски Съюз в дигитален водач на международно ниво в отбраната на демократичните полезности, само че какво общо има цифровизацията с европейските полезности?

Напротив, този ход в действителност заплашва европейските полезности, както настояват 504 учени и специалисти от 39 страни, които подписаха отворено писмо, в което предизвестяват за заплахите за сигурността и свободата на хората в интернет.

Пандемията ни придвижи в тази посока, когато бяха въведени паспортите с ваксина Ковид-19 и се ограничи правото на пътешестване. Новият портфейл ще ни придвижи доста по-напред в посока на подтисничество.

Наличието на всички документи на едно място значи, че те могат да бъдат иззети с едно кликване. Това беше направено от администрацията на Трюдо в Канада, когато по време на Ковид отказваха на отказалите ваксина достъп до сметките им, а по-късно бяха отнети застрахователните права на водачите, взели участие в протестната обсада на столицата Отава.

Това също по този начин значи, че страните членки стартират да губят изключителното право да анулират издадените документи. Това ще може да прави и Брюксел. Брюксел и комисар Тиери Бретон желаят да отидат още по-далеч, като вкарат цифровата валута евро, а Бретон е комисарят, който се стреми да цензурира обществените медии.

Ако финансовите въпроси намерят място в този портфейл, ще бъде улеснен по-големият надзор върху живота на хората с опцията за въвеждане на система от обществени заеми или електронни наказания за участниците в митингите. Подобна система ще разреши на управляващите да управляват и метода, по който хората харчат парите си, както се случи в Канада. Цифровата валута улеснява бизнеса, само че е и инструмент за лишаване на правото ни на персонален живот.

Ръководителят на централната банка на Полша Адам Глапински споделя, че потребителите не желаят банката им да знае за всички техни транзакции, а цялостната цифрова концентрация на транзакциите отстранява това право на анонимност.

Тази последна стъпка на Европейски Съюз е обвързвана и с препоръчаните промени в контракта, които включват последователното унищожаване на всички национални валути в интерес на еврото. Полша освен ще бъде лишена от правото да организира лична парична политика, само че и Европейски Съюз ще управлява портфейлите на полските жители.

Банките в Канада и Австралия към този момент започнаха да регистрират въглеродния отпечатък от покупките на своите клиенти. Това е единствено една крачка от това да им се забрани да правят някои транзакции, в случай че са надвишени избрани предели.

Но точно Европейски Съюз, дружно с Китай, е водач в построяването на електронни намордници за своите жители. Цифровата промяна на фондовете след пандемията би трябвало да помогне и на Европа да се насочи в тази посока.

Иронията обаче е, че целият този развой в Европейски Съюз може да бъде спрян вследствие на неприятното положение на цифровата стопанска система в Германия. Тази страна изостава доста във връзка с достъпа до широколентов достъп и оптични нишки, а без това ще ѝ бъде мъчно да се оправи с прехвърлянето на масивите от данни. Трудно е да се приказва за цифрова валута или цифрови паспорти в страна, в която към момента има проблеми с онлайн услугите и онлайн картовите транзакции.

Позицията на полското държавно управление по този въпрос не е ясна, а съвещанието на Европейската комисия на 28 ноември, на което ще се разисква този въпрос, бързо наближава. Няма подозрение, че еврократите желаят да основат демократичен режим, в който жителите да бъдат от ден на ден следени от управляващите в Брюксел.

Източници: newsnadzis.pl, kritichno.bg

 

 

 

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР